Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Vlaamse subsidie op palletvervoer

ANTWERPEN

Het palletvervoer per binnenvaartschip is een groeimarkt, maar toch wil de Vlaamse minister van Mobiliteit verladers een extra stimulans bieden om voor deze vervoersvorm te kiezen.

Via de Vlaamse Waterweg doet minister Weyts een vierde oproep aan bedrijven om een subsidieaanvraag in te dienen die gedeeltelijk de meerkosten moet dekken van het vervoer  van pallets over water ten opzichte van het vervoer over de weg. Het subsidie toegekende steunbedrag is degressief en beperkt tot drie jaar. Aanvragen kunnen nog tot 29 juni worden ingediend. Het betreft hier een éénmalige financiële tegemoetkoming die maximaal 80% bedraagt van de totale investeringskosten. De bedrijven zelf dragen tenminste 20% van de investering. Voor deze tegemoetkoming heeft de minister één miljoen euro uitgetrokken.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
 • G.M. Noldes

  Ik ben de weg (weer) kwijt.
  Pallet vervoer is wat de Zulu’s (gaan) doen. Volgens de directeur van deze vloot konden ze het werk niet aan en doen ze alles zonder subsidie.
  Nog een uitspraak van de directeur, ” Wij zijn geen concurrent voor het wegvervoer”.
  Nu word het weg vervoer beconcurreerd door subsidie.

  Ik zie de volgende bui ook al hangen. “Nieuw” werk word straks gesubsidieerd om met een “nieuw” concept (watertruck) vervoerd te worden.

  En het dan raar vinden dat de burger totaal geen vertrouwen meer heeft in welke overheid dan ook. Ik krijg zin om mijn schip geel te verven 😉

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook