Zeevrachtenmarkt: Handelsspanningen serieus risico

Economen maken zich zorgen over de handelsspanningen tussen met name de Verenigde Staten en China. De groeivoorspellingen van de Wereld Handels Organisatie (WHO) zijn voor dit jaar naar beneden bijgesteld naar 3,9% en voor 2019 3,7%. De risico’s nemen toe volgens de WHO. De Amerikaanse president Trump lijkt de handelsoorlog verder te willen uitbreiden.

Maar niet iedereen maakt zich zorgen. De Griekse rederij Globus Maritime rapporteerde hogere time-charterhuren en is van plan de vloot te vernieuwen. Een aantal grote rederijen, zowel tankrederijen als Frontline, droge-bulkrederijen als Star Bulk en Oldendorff Carriers en cruiseoperator Carnival, heeft zich verenigd in een lobbygroep om de investeringen in scrubbers te promoten en de druk op IMO te vergroten om de datum van 1 januari 2020 te handhaven. De groep zou al 600 schepen hebben aangemeld en rekent op ledengroei.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer