Aan de Reis: Laagste stand bij Lobith ooit

Schippers noemen de markt het hele jaar al moeizaam en ook nu, met het lage water, is het moeilijk een goede reis te krijgen. Veel werk wordt achtergehouden in afwachting van meer water en met deze lage waterstand wordt het zelfs met toeslagen moeilijk om geld te verdienen. Op de Donau kunnen alleen nog schepen met zeer geringe diepgang varen. Op de Beneden-Rijn was weinig werk. Ook op de Duitse kanalen was weinig werk. Vrijwel al het werk gaat in blokvracht weg.

Aluminium blokken gingen voor ruim 13 euro per ton van Rotterdam naar Stürzelberg. Binnenlands werd van Rotterdam naar Doetinchem 12 euro per ton betaald en van Rotterdam naar Doornik 8,50 euro. Van Rotterdam naar Essen werd 7 euro per ton betaald. Kunstmest bracht van Sluiskil naar Ladbergen 13,80 euro per ton op.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Aan de Reis: Laagste stand bij Lobith ooit | Schuttevaer.nl

Aan de Reis: Laagste stand bij Lobith ooit

Schippers noemen de markt het hele jaar al moeizaam en ook nu, met het lage water, is het moeilijk een goede reis te krijgen. Veel werk wordt achtergehouden in afwachting van meer water en met deze lage waterstand wordt het zelfs met toeslagen moeilijk om geld te verdienen. Op de Donau kunnen alleen nog schepen met zeer geringe diepgang varen. Op de Beneden-Rijn was weinig werk. Ook op de Duitse kanalen was weinig werk. Vrijwel al het werk gaat in blokvracht weg.

Aluminium blokken gingen voor ruim 13 euro per ton van Rotterdam naar Stürzelberg. Binnenlands werd van Rotterdam naar Doetinchem 12 euro per ton betaald en van Rotterdam naar Doornik 8,50 euro. Van Rotterdam naar Essen werd 7 euro per ton betaald. Kunstmest bracht van Sluiskil naar Ladbergen 13,80 euro per ton op.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer