Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Tankerkrapte bedreigt bevoorrading benzinestations

DEN HAAG

Gebrek aan laadcapaciteit in de tankvaart bedreigt de levering van brandstoffen aan tankstations in Nederland. Bij sommige benzinestations is geen benzine meer te krijgen. Dat meldt voorzitter Ewout Klok van de vereniging van pomphouders BETA.

Klok zei voor de microfoon van NPO Radio 1 dat de lage waterstand in de rivieren het laadvermogen van de binnentankvaart zodanig beperkt dat er minder kan worden aangevoerd. Ook de olieramp met de Bow Jubail in Rotterdam speelt de pomphouders parten. De 3e Petroleum- en Geulhaven waren enige tijd afgesloten en schepen in de havens raakten vervuild en moesten worden schoongemaakt. Daardoor stokte de aanvoer en is sindsdien krap gebleven.
Een ander belangrijk probleem is volgens BETA het enorme gebrek aan chauffeurs, waardoor er geen extra volume over de weg kan worden getransporteerd.
Volgens Klok kan het gebeuren dat hier en daar een benzinepomp enkele dagen niet kan leveren. Maar hamsteren is niet nodig. ‘Als het op is, is er altijd wel een benzinepomp in de buurt met wel voldoende voorraad.’ (PN)

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook