Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Antwerpen verwacht super-containerschip

ANTWERPEN

De haven van Antwerpen verwacht maandag 23 juli het op één na grootste containerschip ter wereld: de Cosco Shipping Universe; 400 meter lang en 58,60 meter breed.

Het containerschip heeft een capaciteit van 21.237 teu. Alleen de OOCL Hongkong heeft meer capaciteit, 300 à 400 containers meer.
Het ‘recordschip’ meert aan bij de terminal van DP World in het Deurganckdok, waar recentelijk de infrastructuur werd aangepast om deze schepen te kunnen behandelen. Om ze te laden en lossen zijn kranen nodig met een uitzonderlijke reikwijdte. Ook moesten zes ZPMC-kranen worden opgehoogd om alle containers te kunnen bereiken.
Daarnaast kocht DPO World twee nieuwe Liebherr-kranen die over 25 containers reiken. Toch kunnen sommige operaties alleen bij laagwater worden uitgevoerd want de Cosco Shipping Universe laadt acht tot negen containers hoog, wat overeenkomt met 24 of 27 meter. (JG )

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook