Aan de Reis: Oogsten zorgen voor Moezelwerk

Combines waren eind vorige week al druk in de weer om de eerste oogsten in Noord-Frankrijk van het land te halen. Dat zorgde in Noord-Frankrijk (Moezel) voor veel werk. Ook het nog steeds sterk dalende water doet de vrachtenmarkt goed. Volgens sommige schippers is bijvragen lonend. Bevrachters willen in verband met de verwachte lage waterstanden nog zoveel mogelijk zonder KWZ vervoeren naar het achterland.

Kunstmest ging van Sluiskil naar Bülstringen voor 10,50 euro per ton en kolen werden aangeboden van Vlissingen naar Bottrop voor 3,75 euro per ton. Van Luik naar Ladbergen werd 5 euro per ton betaald. Voor soja werd van Rotterdam naar Dorpen 7,70 per ton betaald en draad ging van Amsterdam naar Almelo voor 4,25 euro per ton. Big bags brachten van Rotterdam naar Bendorf 6,50 euro per ton op.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer