Aan de Reis: ‘Alles moet voor niets weg’

‘Weinig aanbod, weinig lege schepen, weinig meldingen, slechte prijzen en het is druk voor de sluizen.’ Zo vat een schipper het werk samen. Een collega, die net als deze schipper ook in Gent lag, wist uiteindelijk aan de reis te komen. Wel tegen een ‘superlaag tarief’, maar hij moest naar de Moezel en daar is het volgens hem ‘nog steeds leuk’ met veel aanbod.

‘Aardig wat aanbod op de Maas, maar het moet allemaal voor niets weg’, meldt een andere schipper. Hij weigerde een reis met zand van de Grensmaas naar Bergen op Zoom voor 3 euro per ton. En er waren deze week opvallend veel weigeraars. Voor een partij soja van Amsterdam naar Regensburg wilde de bevrachter 15,50 euro per ton betalen. De schipper wilde 20 euro en weigerde de reis. Voor piekijzer van Rotterdam naar Giovet werd 10,50 euro per ton geboden, maar ook deze schipper vond dat te weinig en ging niet voor deze prijs aan de reis.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer