Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

NPRC kiest Kees de Vries in Raad van Commissarissen

ROTTERDAM

Kees de Vries, oud-directeur van Koninklijke Schuttevaer, is zaterdag 7 oktober toegetreden tot de Raad van Commissarissen van de NPRC, nadat de leden van de binnenvaartcoƶperatie tijdens de algemene ledenvergadering in grote meerderheid instemden met de voordracht. De Vries volgt aftredend commissaris Jan Veldman op.

1 / 1
NPRC kiest Kees de Vries in Raad van Commissarissen

NPRC kiest Kees de Vries in Raad van Commissarissen

De Raad van Commissarissen van de NPRC is belast met het brede toezicht op de coöperatie en functioneert tevens als strategisch klankbord. Directeur Stefan Meeusen is verheugd over de benoeming van De Vries. ‘Kees heeft een enorm track record opgebouwd in de sector en ik ken hem als iemand met een groot hart voor de binnenvaart. Door zijn jarenlange ervaring heeft hij bovendien een groot en belangrijk netwerk opgebouwd.’

Coöperatie NPRC vervoert jaarlijks meer dan 13 miljoen ton droge lading over de Europese vaarwegen. De coöperatie heeft kantoren in Rotterdam, Antwerpen, Parijs, Mannheim en Duisburg. De NPRC gelooft in samenwerken en innovatie en is de grootste Nederlandse dienstverlener in de binnenvaart.

Infrastructuur

Kees de Vries is niet onbekend in de binnenvaart. Tot eind 2015 was hij 24 jaar directeur bij de nautisch-technische brancheorganisatie Koninklijke Schuttevaer. Naast de belangenbehartiging op infrastructurele zaken was De Vries vanuit Schuttevaer ook betrokken bij onder andere het Bureau Voorlichting Binnenvaart, Bureau Telematica Binnenvaart en Inland Navigation Europe.

Sinds 2016 zet De Vries zijn opgebouwde kennis over de binnenvaart in als zelfstandig adviseur. Zo was hij betrokken bij een aantal studies over het gebruik van natte infrastructuur bij lokale overheden. Daarnaast is hij recent gestart als deeltijd directeur external affairs bij de maatschappelijke onderneming Sea Ranger Service en als columnist van Schuttevaer. (DvdM)

Reacties (2)
  • mieke Kuipers

    Zal maar zeggen,gefeliciteerd Kees met deze baan. Maar vergeet je niet de kleine schepen.? Heb ik al eens gevraagd maar nu zeer belangrijk daar de wegen dicht slippen met vrachtwagens.Wij hebben nog geen file.

  • Duo Welbekend

    Stripfiguren die slechte invloed hebben

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook