Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Agora is kansloos

DEN HAAG

Er komt geen proef met het vrachtenveilingsysteem Agora voor de binnenvaart. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen verschillende belangenbehartigers op het ministerie van Infrastructuur en Milieu in Den Haag.

1 / 1
Agora is kansloos

Agora is kansloos

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (4)
 • R. Breedveld

  De minister heeft het nooit gewild en wist niet wat te doen toen het zaadje grond bij de Europese Commissie. Het is ontzettend teleurstellend dat de BLN, die pretendeert dat iedere ledengroep bij hun een eigen geluid kan laten horen, de zaak zo heeft kunnen traineren dat ze nooit kleur hebben hoeven te bekennen. Eenheid in matheid is BLN geworden zoals voorspeld is.

 • Piet Bennik

  Het is een treurige uitslag van de bespreking met I&M.
  De minister wil niet en ondanks dat de ASV er hard aan getrokken heeft om de schipper te bereiken heeft de schipper zijn stem laten horen via polls maar dit niet daad werkelijk bij hun eventuele bond aan de kaak gesteld. Daarnaast heeft de “grote binnenvaart branche organisatie” er ook niet veel aan gedaan om hun achterban het uit te leggen of door de ASV te laten uitleggen wat het AGORA inhoud.
  Tot deze conclusie is de ASV tijdens de druk bezochte beursdagen gekomen. Kortom de wil, om de schipper goed te informeren is er blijkbaar niet, zo ook de wil om een motie ten uitvoer te brengen door het ministerie ook niet. Kortom we blijven lekker aanmodderen hypotheken afsluiten om te vergroenen en lekker voor weinig zonder markttransparantie rondvaren. Ondanks dat het eigenlijk een aanbeveling is van Universiteit van Nijenrode is uit 2011.

  Maar even terzijde de boeren kunnen middels subsidie 500.000 koeien lozen en de overheid betaald dit wel. En dit geval kun je ook vergelijken met de binnenvaart. Alleen we prefereren meer files, dan transparantie en tegen een goede prijs transporteren blijk uit de reactie van I&M. Grijpt de overheid hier niet in heeft de boer geen bestaansrecht en dan vraag ik mij af waar is ons bestaansrecht dan?

  Veel vaarplezier.

 • Ger Veuger

  Hallo Hallo. Ik was bij het gesprek op het ministerie vorige week . Maar ik heb Sunniva of mijzelf niet horen praten over minimum kostprijs tarieven . Wij hebben gezegd dat de prijsvorming ongewis is wellicht lager maar in ieder geval transparant want daar gaat het over in dit verhaal. Wij weten ook wel dat een minimum of bodemtarief geen haalbare kaart is , binnen de huidige wetgeving . Daarom kunnen wij dat nooit gezegd hebben . wat wel heel treurig is dat iedereen vindt dat de markt transparanter moet , maar dat het voorstel , om dat te bewerkstelligen , door iedereen naar de prullenbak wordt verwezen. Hebben we dan de laatste 8 jaar nog niet genoeg ellende gezien in ons binnenvaart wereldje??

 • Duo Welbekend

  Wel raar dat niemand weet hoe het veilingsysteem gaat werken ,en dat het gelijk kansloos is.De overige belangenbehartigers hebben hun leden ook niet ingelicht omdat deze het niet nodig vonden.Dat voorgaande prominenten politici en het instituut Nijenrode dit juist in de voorgaande jaren hebben geadviseerd in rapporten om zo een gezonde binnenvaart te kunnen realiseren is het ministerie en de minister zeker vergeten of zijn de rapporten zoek geraakt?
  Maar we wachten dadelijk gewoon geduldig in de files ,”en gaat over tot de orde van de dag.”

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook