Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zeevrachtenmarkt: Trump gevaar voor wereldhandel

PAPENDRECHT

De onverwachte overwinning van Donald Trump zou wel eens ongewenste gevolgen kunnen hebben voor de internationale scheepvaart. Tijdens de verkiezingsdebatten deed hij duidelijke uitspraken om met hoge invoerrechten de Amerikaanse staalindustrie weer op gang te krijgen. Het is te hopen dat het verkiezingsretoriek was en geen politieke besluit wordt.

1 / 1
Zeevrachtenmarkt: Trump gevaar voor wereldhandel

Zeevrachtenmarkt: Trump gevaar voor wereldhandel

In 1930 voerde de Verenigde Staten al eens zo’n ‘Tariff Act’ in. Oorspronkelijk met als doel de Amerikaanse boeren te beschermen, maar het werd al snel uitgebreid tot wel 20.000 artikelen. Een groot aantal landen, waaronder Engeland en Duitsland namen vervolgens dezelfde maatregelen tegen Amerikaanse goederen, waardoor de wereldhandel instortte.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook