OPINIE: Goede marktobservatie ligt voor het grijpen

Een helder opiniestuk van Bart Verkade met zijn opvatting van vraag en aanbod in de binnenvaart kwam ik in de Schuttevaer van 15 oktober tegen onder de kop ‘Vraag en aanbod in de binnenvaart’. Ik kan zijn analyse en conclusie niet anders dan beamen. Maar toch…tijden zijn veranderd en de mogelijkheden ook.

Door Ed Hartmann
Er zijn nieuwe methoden die wel een verschil voor de binnenvaartondernemer kunnen maken. Sinds de crisis is een nieuwe marktobservatiemogelijkheid ontwikkeld, de Marktmonitor. Die werkt als een radar in de mistige vrije markt. Het is weliswaar niet de totale oplossing naar beter rendement in het spel van vraag en aanbod, maar biedt binnenvaartondernemers wel goede onderhandelingshandvatten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer