Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Zeevrachtenmarkt: Stijgende charterhuren

PAPENDRECHT

De markt voor de handysizers verbeterde in Zuid-Amerika, maar verslechterde in het Verre Oosten. De gemiddelde charterhuur steeg nog wel iets naar $ 6000 per dag. Ook voor de supramaxen was het niet goed met het ladingaanbod in het Verre Oosten. Maar dankzij meer graanladingen vanuit de US Gulf daalde de gemiddelde charterhuur nauwelijks.

1 / 1
Zeevrachtenmarkt: Stijgende charterhuren

Zeevrachtenmarkt: Stijgende charterhuren

Het waren echter vooral de panamaxen die profiteerden van niet alleen het graan vanuit de US Gulf. Daarnaast namen kolenreizen van Australië naar Singapore/Japan toe. De gemiddelde charterhuur voor de panamaxen steeg tot iets boven $ 7000 per dag. Voor graanreizen vanuit de US Gulf stegen de vrachten tot boven $ 11.000 per dag plus een ballastbonus van rond $ 300.000.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook