Aan de Reis: Laagwater zorgt voor veel werk

De waterstanden zijn ten opzichte van vorige week weer iets gezakt, maar blijven deze week rond hetzelfde peil hangen, zo is de verwachting. Op de lange termijn is het onzeker wat de waterstand gaat doen. Werk is er genoeg, ook in Duitsland. Op het Mittellandkanaal werd veel aanbod gemeld, wat de bevrachters vanwege de waterstanden via Delfzijl probeerden weg te krijgen.

Aan de Reis: Laagwater zorgt voor veel werk

Kolen gingen van Amsterdam naar Marl voor 4 euro exclusief KWZ. Van Rotterdam naar Stockstadt werd voor kolen 23 euro inclusief betaald. Kolen gingen van Rotterdam naar Lünen voor 5 euro per ton en naar Bergkamen werd 5,50 euro per ton betaald. Walsdraad ging van Rotterdam naar Almelo voor 8,25 en van Amsterdam naar Almelo voor 7,50 euro per ton. Erts ging van Rotterdam naar Huckingen voor 3,50 euro per ton en naar Schwelgern voor 3 euro per ton exclusief. Partijen soja gingen van Amsterdam naar Dorpen voor 7,75 euro per ton. Van Rotterdam naar Stürzelberg werd rond de 9 euro per ton betaald.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer