Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Grote verladers vergelijken milieuprestaties rederijen

DEVENTER

Vijf grote zeevaartverladers hebben een systeem ontwikkeld om te bepalen welke containerrederijen goederen zo duurzaam mogelijk vervoeren. De multinationals AB InBev, AkzoNobel, DSM, FrieslandCampina en Huntsman gaan het systeem gebruiken om de prestaties van de verschillende rederijen met elkaar te vergelijken.

1 / 1
Biceps

Biceps

De zeevaart is volgens de initiatiefnemers verantwoordelijk voor een hoge uitstoot van roet, zwavel en CO2. Om schoner vervoer te stimuleren hebben de verladers het online ratingsysteem BICEPS (Boosting Initiatives for Collaborative Emissions-reduction with the Power of Shippers) ingevoerd. Het moet zorgen voor meer transparantie in de duurzaamheid van rederijen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook