Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Containeroverslag Rotterdam daalt

ROTTERDAM

De containeroverslag in Rotterdam is in het eerste kwartaal met 3,9% gedaald tot drie miljoen teu. De totale overslag steeg in het eerste kwartaal nog wel, met 0,2% tot 116,9 miljoen ton.

In tonnen daalde de containeroverslag met 3,1% tot 31 miljoen ton. Groei ontbreekt volgens het Havenbedrijf Rotterdam vooral door de ongunstige economische ontwikkelingen in China, Rusland en Brazilië. Ook zijn minder lege containers afgevoerd naar met name Azië (-14,5%), mede als gevolg van de teruglopende Chinese export. De handel met de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Ierland, Spanje en Portugal nam nog wel toe. Ook het RoRo-verkeer naar Groot-Brittannië zit nog steeds in de lift (+1,8%; 5,4 miljoen ton). De overslag van overig stukgoed steeg met 6,7% tot 1,2 miljoen ton.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook