Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

‘Watertruckvloot gaat vooral bestaande schepen beconcurreren’

ANTWERPEN

De Vlaamse Regering heeft groen licht gegeven voor de oprichting van het bedrijf Special Purpose Vehicle (SPV) dat drie duwboten en 28 duwbakken gaat laten bouwen. Via dit zogenoemde Watertruck+ project moet drie miljoen ton lading per jaar van de weg naar het water halen. Dit moet het begin worden van een grote Europese Watertruck-vloot van zo’n 500 bakken.

1 / 1
'Watertruckvloot gaat vooral bestaande schepen beconcurreren'

'Watertruckvloot gaat vooral bestaande schepen beconcurreren'

Vlaanderen bouwt drie duwboten en 28 bakken

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (5)
 • Oege Joh. Brink

  Hadden wij hier jaren geleden ook niet zo`n ’grapjas’ die 50 neokemp`s in de vaart wilde brengen ? Buiten wat slachtoffers van het faillissement is het (gelukkig) niets geworden.

 • R. Breedveld

  Elke vorm van subsidie is meer ten bate van het individu dan ten bate van de maatschappij. Al 13 geleden was er een klein schip coördinator. Maar, waar geen politieke wil is, is ook geen politieke weg.

  Met vriendelijke groet,

 • j Teunisse

  Dus Belgie begint een staats rederij? Compagnie Maritieme Flamand? Wordt zeker in China / Vietnam gebouwd , want EU subsidie en dus publieke inschrijving. De bemanning vallen zeker dan onder
  ambtenaren status ?

 • G.M. Noldes

  Reken maar nergens op Arjan,

  Dit is een politieke beslissing, en die word NOOIT meer terug gedraaid, hooguit vervangen door een nog debielere regeling of subsidie.

  De zoveelste aanval van overheden op de kleine (

 • a.o stienstra

  Ik mag toch hopen dat de ASV niet als enigste bond zich hier mee gaat bemoeien ?

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook