Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Binnenvaartprijzen voor drie Vlaamse familiebedrijven

BRUSSEL

Handelaar in bouwmaterialen André Celis uit het Belgische Lubbeek is een van de drie Vlaamse familiebedrijven die eind maart in Brussel de Filips de Goedeprijs ontvangen hebben omdat ze de binnenvaart inschakelden in hun bedrijfsprocessen. Deze tweejaarlijkse binnenvaartonderscheiding van Waterwegen en Zeekanaal NV werd uitgereikt op het symposium van deze vaarwegbeheerder.

1 / 1
Binnenvaartprijzen voor drie Vlaamse familiebedrijven

Binnenvaartprijzen voor drie Vlaamse familiebedrijven

Celis vervoert al enkele jaren een groot deel van zijn bouwmaterialen en bouw en sloopafval over het Kanaal Leuven-Dijle. Sinds kort werkt hij samen met het brouwerijconcern AB Inbev om de leegvaart te beperken. Celis laat zijn goederen vervoeren van Jupille naar Leuven. Op de terugweg neemt het schip nu lege bierkratten mee van Leuven naar Jupille. Voor de overslag wordt een nieuwe overslagkade gebouwd in Hambos.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook