Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Symposium ASV en Ons Recht over marktwerking binnenvaart

DORDRECHT

Waarom functioneert de markt niet in de binnenvaart? Dat is het onderwerp van het symposium Marktwerking in de binnenvaart dat de sociaal-economische organisaties Ons Recht-Notre Droit en de Algemeene Schippers Vereeniging (ASV) op 9 mei in Dordrecht organiseren.

Het doel van het symposium is de discussie over dit onderwerp te (her)openen, het beleid in de nabije toekomst te beïnvloeden en de positie van de binnenvaartsector te versterken. Sprekers zullen zaken van diverse kanten belichten en het is de bedoeling dat er gediscussieerd wordt.

Zaken die aan de orde komen zijn naast de marktwerking: crisis in de binnenvaart of nieuwe realiteit; wat is een kostprijs; de invloed van Europa; is samenwerken de oplossing; en hoe nu verder.

Omdat de schippersorganisaties de drempel zo laag mogelijk willen houden, wordt geen toegang geheven voor leden en donateurs van Ons Recht-Notre Droit en de ASV. Daarvoor zijn per lid of donateur 2 vrijkaarten beschikbaar. Overige deelnemers betalen als tegemoetkoming in de kosten een bijdrage van 15 euro. Het symposium wordt gehouden in het Dordrechts Museum (Museumstraat 40, 3311 XP Dordrecht) van 9.30 tot 17 uur. De dag is inclusief lunch die wordt aangeboden in het restaurant.

Het aantal deelnemers is beperkt. Geïnteresseerden dienen zich voor 25 april aan te melden op de site van de ASV. Meer informatie is te vinden op de sites van de ASV en van Ons Recht-Notre Droit. (MdV)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook