Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Wet dumpvrachten België van kracht

Brussel [update]

De Belgische ‘Wet op de bevrachting en prijsvorming in de binnenvaart’ is 12 augustus in het Belgische Staatsblad verschenen. Tien dagen na publicatie wordt de wet van kracht. Deze wet verbiedt een vervoerder, opdrachtgever of tussenpersoon om vervoer aan te bieden, te verrichten of te laten verrichten tegen een ongeoorloofde prijs.

Op overtreding van de Wet betreffende de bevrachting en de prijsvorming in de binnenvaart, met betrekking tot aangelegenheden als bedoeld in artikel 78 van de Grondwet staat een gevangenisstraf van zes maanden tot drie jaar en een geldboete van zes honderd tot vijftien duizend euro, of één van beide straffen en het dubbele bij herhaling binnen twee jaar. Bovendien kan de rechter een tijdelijk verbod van een maand tot twee jaar opleggen om het schip te gebruiken op de Belgische binnenwateren voor vervoer of opslag van goederen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • m de graaf

    hoe groot zijn de mazen in de wet?

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook