CBS: Nederlandse binnenvaart groeit in 2013 met 1,7%

In Nederland is het vervoer per binnenschip in 2013 met 1,7% toegenomen naar 356,1 miljoen ton. De vervoersprestatie van de vloot op Nederlandse binnenwateren steeg met 2,3% naar 48,6 miljard tonkilometer. Dat blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Opmerkelijk in 2013 is volgens CBS de toename van het kolenvervoer in de afvoer richting Duitsland met 20,8% naar 32,8 miljoen ton. Dat lijkt op eerdere cijfers van het Duitse statistisch bureau Destatis waarbij de invoer van kolen met de binnenvaart in Duitsland vorig jaar groeide met 10,1% naar 37,6 miljoen ton.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer