Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Binnenvaarttrofee voor LogoS

HARDINXVELD-GIESSENDAM

Ed Hartmann en Pieter Blok van coƶperatie LogoS werden maandag 24 maart op de besloten ledenvergadering van de BBU verrast met de Binnenvaartwisseltrofee.

1 / 1
Binnenvaartwisseltrofee

Binnenvaartwisseltrofee

Vorig jaar ging die naar het Steunpunt Binnenvaart en Lilian van Hiele. Zij was een van de eersten die haar ‘opvolgers’ kwam feliciteren. En even keek of de trofee mooi was gepoetst.

De prijs ging naar LogoS vanwege de belangrijke rol van dit programma voor de beoordeling van reizen en tarieven in de binnenvaart. Het systeem is gebaseerd op anonieme meldingen van schippers over hun reizen. Die tarieven en vergelijkbare reizen qua lading en afstand worden getoetst aan de doelen en exploitatie van het bedrijf. Daaruit blijkt of een reis bijdraagt aan het resultaat of juist niet. Belangrijke graadmeter is daarbij de ‘ijkton-omzet’, ofwel de jaaromzet gedeeld door het scheepstonnage.
Het programma voorziet sinds kort ook in de mogelijkheid reizen te factureren. Ook bestaat een samenwerking met Vrachtindicator en Bargelink. (SK)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook