Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Europees Parlement wil snel hulp voor binnenvaart

STRAATSBURG

Het Europees Parlement (EP) heeft de Europese Commissie aangespoord om de noodlijdende binnenvaart in de EU te hulp te schieten. Dat kan bijvoorbeeld door geld uit het reservefonds, dat al jarenlang wordt opgepot in Brussel, snel ter beschikking te stellen van de binnenvaart.

1 / 1
Europees Parlement wil snel hulp aan binnenvaart

Europees Parlement wil snel hulp aan binnenvaart

En dat moet volgens een donderdag 6 februari in Straatsburg aangenomen resolutie ook snel gebeuren. Het Nederlandse Europarlementslid Corien Wortmann (CDA), een van de opstellers van de resolutie en al jaren voorvechtster voor de sector: ‘Veel schippersfamilies zijn verschrikkelijk hard door de economische crisis getroffen. Ondanks de vele voordelen voor het milieu en het transport (schoon en relatief goedkoop), die de binnenvaar te bieden heeft, wint ze nauwelijks marktaandeel. We moeten manieren vinden om deze ondernemers weer toekomst te geven.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
 • A. le Cessie

  Wat is er nog te helpen?

  De binnenvaartondernemer heeft zelf zijn hand overspeelt!

  Wat klein was had geen toekomst, met gevolg dat iedereen massaal in groot investeerde. De oostblokkers gingen wel naar de duitse kanalen varen, dat was ons te min. Binnenlandse bestemmingen bedienden we ook niet meer, met gevolg een verouderde vloot met oude mensen er op. We kunnen het gevolg; Agrifirm en De Heus hebben een enorme bakken vloot laten bouwen en hebben hun eigen logistieke strategie opgebouwd. In het noorden sluit Agrifirm trouwens de meeste vestigingen. In Kampen komt een groot ROC. Alle
  graan uit zowel Flevo en N.O. polder komt daar aan. Geen schip komt er meer aan te pas. Van uit Kampen word dan nog wel eens een schip geladen de rest gaat per as. De enigste hulp die de binnenvaart nodig heeft is een hel grote zak geld.

  Ik zie het nog niet gebeuren!

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook