Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Verladers tevreden over binnenvaart

ZOETERMEER

Verladers zijn tevreden over de wijze waarop de binnenvaartsector nu is geregeld. Dat bleek bij een werkbezoek van PvdA-Kamerlid Albert de Vries op 24 januari aan AgruniekRijnvallei en de aan deze coƶperatie gekoppelde logistiek dienstverlener Rijnzate.

‘De binnenvaart is door de bank genomen een betrouwbare en betaalbare dienstverlener en de markt werkt naar behoren’, zegt verladersorganisatie EVO. ‘Bij het bezoek werd duidelijk dat EVO momenteel geen reden ziet voor aanvullende regelingen of wetten die de sector beter moeten laten functioneren. ‘Onze leden zitten niet de wachten op een kostprijswet, zoals die in België onlangs is aangenomen’, zegt Laurie d’Hondt van de EVO. ‘Bovendien levert dat de binnenvaart zelf niets op, het is een schijnverbetering.’

Doel van het bezoek was het Kamerlid te wijzen op het belang van een vitale binnenvaartsector voor handels- en productiebedrijven. EVO maakt zich wel zorgen over stokkende sluisbediening en beperkte sluiscapaciteit en over de opslagmogelijkheden voor onregelmatige aanvoer. (MdV)

 

Reacties (2)
 • K . Hubbers

  De zelfde EVO die met Prorail voor het jaar 2013 15% verhoging heeft afgesproken voor gebruik van Trein, en voor 2014 weer 5%
  Dus met andere vervoerders gaan ze wel accoord met verhoging van tarieven.
  Word lekker dood gezwegen door iedereen.

 • R. Kingma

  EVO, EVO, EVO ……..?
  Is dat niet die club die vorig jaar met veel trots op haar website vermeldde dat zij de binnenvaart 1 miljard euro door de neus geboord had? Dacht het wel!
  In mijn beleving heeft deze organisatie geen recht van spreken in zaken over tarieven, in relatie tot ‘redelijkheid en billijkheid’. Shame on EVO!!

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook