Verladers tevreden over binnenvaart

Verladers zijn tevreden over de wijze waarop de binnenvaartsector nu is geregeld. Dat bleek bij een werkbezoek van PvdA-Kamerlid Albert de Vries op 24 januari aan AgruniekRijnvallei en de aan deze coöperatie gekoppelde logistiek dienstverlener Rijnzate.

‘De binnenvaart is door de bank genomen een betrouwbare en betaalbare dienstverlener en de markt werkt naar behoren’, zegt verladersorganisatie EVO. ‘Bij het bezoek werd duidelijk dat EVO momenteel geen reden ziet voor aanvullende regelingen of wetten die de sector beter moeten laten functioneren. ‘Onze leden zitten niet de wachten op een kostprijswet, zoals die in België onlangs is aangenomen’, zegt Laurie d’Hondt van de EVO. ‘Bovendien levert dat de binnenvaart zelf niets op, het is een schijnverbetering.’

Doel van het bezoek was het Kamerlid te wijzen op het belang van een vitale binnenvaartsector voor handels- en productiebedrijven. EVO maakt zich wel zorgen over stokkende sluisbediening en beperkte sluiscapaciteit en over de opslagmogelijkheden voor onregelmatige aanvoer. (MdV)