Tweede Kamer in debat over crisis binnenvaart

Heeft de Belgische staatssecretaris Wathelet (Mobiliteit en Transport) op 23 oktober wel of niet een formeel verzoek gedaan aan de vice-voorzitter van de Europese Commissie, Transportcommissaris Siim Kallas, om de crisis in de binnenvaart uit te roepen? In het Algemeen Overleg van de Vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu met minister Schultz, dinsdagavond van 18:00-20:30 uur, zal het onder meer dáár over gaan.

Tweede Kamer in debat over crisis binnenvaart

Door Dirk van der Meulen
Het debat in de Groen van Prinstererzaal is vanavond live te volgen via www.tweedekamer.nl. Op de agenda staat een lange reeks zeevaart- en binnenvaartonderwerpen: oliezwendel (het blenden van stookolie voor de zeevaart), markttransparantie binnenvaart, de economische situatie in de binnenvaart, capaciteitsbeleid, technische eisen voor binnenvaartschepen, Naiades II, luchtkwaliteit Maasvlakte 2, bedientijden sluizen Maasroute, Mainportontwikkeling Rotterdam, Port State Control, het wegen van containers voor zeeschepen, TEN-T subsidies, beroepskwalificateis in de binnenvaart, opleidingen en bevoegdheden nautische beroepsbeoefenaren en verruiming Twentekanalen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer