DLC: ‘Brussel lost problemen grote droge-ladingschepen niet op’

‘Voor het oplossen van de huidige problemen in de binnenvaart moet de hoop niet op de Europese Unie worden gevestigd’, meent het Droge Lading Comité (DLC). Zaterdag 14 september houdt het DLC een congres voor de eigenaren van grote droge-ladingschepen in de Evenementenhal in Gorinchem, van 10 tot 16 uur. De voor die dag geplande ASV-najaarsvergadering is verplaatst naar 12 oktober.

Door Dirk van der Meulen
Tijdens het DLC-congres wordt het rapport van de Universiteit Antwerpen (UA) besproken over de economische positie van de grote droge-ladingschepen. Het biedt volgens DLC ‘de achtergrondcijfers en het oplossingskader voor de discussie’. Alle schippers/eigenaren van zo’n 900 schepen langer dan 86 meter en 105 duwbakken die permanent in een koppelverband varen zijn uitgenodigd, evenals bevrachters, banken, overheid en binnenvaart-accountants. Het rapport wordt kort voor 14 september aan alle congresgangers toegestuurd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer