Duitse BDS vraagt steun voor Belgisch crisisplan

‘Regeringen van de betrokken EU-lidstaten en de Europese Commissie moeten nu eindelijk reageren op de crisis in de binnenvaart. Voor veel particuliere ondernemers is het onbegrijpelijk dat een crisismechanisme op EU-niveau voor handen is, maar niet wordt gebruikt om al het mogelijke te doen aan de overcapaciteit aan grote schepen.’

Dat schrijft voorzitter Jürgen Schlieter van het Bundesverband der Selbständigen (BDS) Abteilung Binnenschiffahrt in een oproep aan de Duitse verkeersminister Dr Peter Ramsauer. ‘Particulieren willen niet meer lijdzaam toezien hoe hun ondernemingen door ongeoorloofde concurrentie en ruïneuze vrachten te gronde worden gericht’, is Schlieters uitleg bij de schippersacties in België. ‘Op sommige plaatsen is de situatie zeer gespannen en dreigt uit de hand te lopen.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer