Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

De Rijn van a tot z: Tankvaart doet het beter

Deventer

Bevrachters willen niet somberen, maar zien toch weinig werk. ‘Afvarig gebeurt er weinig en in de opvaart is er af en toe een kolenboot en een klein beetje veevoer in de aanbieding, en dat is het.’ De stremming vanwege jaarlijks onderhoud van de Main en het Main-Donaukanaal tot en met 24 april levert ook niet de benodigde druk op de markt op.

De daling van de olieprijs zette de afgelopen week door en hierdoor werd de contango op de termijnbeurs verdiept. Bij een contango is de prompte prijs voor gasolie lager dan de prijs in de toekomst en hierdoor is het voordelig om voorraden aan te leggen. Om voorraden bij bijvoorbeeld importeurs te verhogen, is transportcapaciteit nodig en daardoor neemt de vraag naar binnenvaarttankers toe. Ook de gedaalde olieprijzen stimuleert de vraag bij importeurs en eindverbruikers, die willen profiteren van lagere prijzen. Dit op zijn beurt verhoogt eveneens de vraag naar transportcapaciteit.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook