Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Tankvaart kruipt uit dal

ROTTERDAM

Hoewel in 2012 minder dan 35 nieuwe dubbelwandige binnenvaarttankers zijn afgebouwd, en het aantal opleveringen verder afneemt, leidt dit waarschijnlijk niet tot een tekort aan dubbelwandige capaciteit na de uitfasering van de enkelwandige tankers in 2018. Wel zal de afgenomen overcapaciteit leiden tot rendabeler vervoerstarieven en hogere omzetten.

1 / 2
Tankvaart kruipt uit dal

Tankvaart kruipt uit dal

In 2018 genoeg dubbelwanders, ondanks instortende nieuwbouw

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • Hens van Buren

    De kop van dit artikel komt uberhaupt niet overeen met de tekst het artikel.De kop had beter kunnen zijn “tankvaart begin 2012 wederom in een diep dal”. Verder staat het artikel vol met aannamens en verwachtigingen die niemand kan onderbouwen. Het is de hoop en de wens die uitgesproken wordt. Wens iedereen veel succes met de concurrentie strijd van de bevrachters. Dat is op dit moment, buiten de ±20% overcappaciteit, het grootste probleem in de tankvaart.Tot 2016/2018 duurdt nog 3/5 jaar.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook