Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

CCR waarschuwt voor dalende vrachtprijzen

STRAATSBURG

De binnenvaart slaagt er niet meer in de vrachten op een aanvaardbaar peil te houden. Dat concludeert de Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR) in de deze week verschenen Marktobservatie 2012-2. De CCR verwacht een verdere daling van de rendementen en dat leidt tot een ‘betrekkelijk precaire situatie’.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (7)
 • Roel Eerkes

  Juist Hein, dat was (via een speelse omweg met een knipoog) precies wat ik bedoel!
  Dus blijf ik lekker roepen dat het volgend jaar veel beter word;-)

  Groeten,

 • Hein Danser

  Ik vind dit geen waarschuwing, maar stemming makerij. Het is net als reclame, wanneer je het maar vaak genoeg hoort en roept, ga je er nog in geloven ook. Ik sluit mij aan bij de heer Eerkes.

  Wanneer ik kijk op River Dating, hoeveel ons aan vervoers tonnen is aangeboden voor volgend jaar. Dus collega’s laat je niet gek maken.

 • Jan Veldman

  Beste mensen

  De oplettende lezer ziet hier een waarschuwing aan alle betrokkenen. Of het helpt is de vraag, maar het is wel een duidelijk politiek signaal.

  Met groet en zet het scenario EERKES tussen de oren.

 • Roel Eerkes

  Schipper R. Eerkes waarschuwt voor stijgende vrachtprijzen (12-12-12)

  De heer R. Eerkes waarschuwt voor stijgende vrachtprijzen in 2013.
  “De omstandigheden dit jaar waren uitzonderlijk voordelig voor de bevrachters, en dat zou volgend jaar weleens anders kunnen zijn” aldus, schipper Eerkes van het m/s Lydia.
  “De Rijn heeft dit jaar op een uitzonderlijk hoog gemiddelde gestaan, waardoor er het hele jaar door geen tekort aan scheepsruimte is ontstaan. Uit ervaring weten we dat de kans groot is dat het jaar wat er op volgt, juist resulteert in een gemiddeld lage waterstand, kijk naar 2003,” concludeert Eerkes.
  “Doordat de meeste schippers (op een enkeling na) het ook spuugzat zijn om voor noppes te varen, zou volgend jaar weleens een jaar van verrassingen kunnen zijn, maar dan in het voordeel van de schipper. Als de ondernemers hier goed op inspelen en deze kans benutten om in goede harmonie met de verladers lange termijn contracten te sluiten ipv als een wezenloze heen en weer te varen, zou 2013 weleens het jaar van de weg opwaarts kunnen worden” zo stelt schipper R.Eerkes.

  Zo, als tegenhanger van de beangstigende titel van het artikel om de moed erin te kunnen houden, zou zomaar waar kunnen zijn.

 • henk van gils

  ja dat hebben we gisteren al te horen gekregen wat de vracht voor de vaste kolen schpen naar het DHK voor volgend jaar wordt
  met dank aan de hongerige collega,s die hier aan mee hebben geholpen,ik mag hopen dat voor jullie de vracht net zover onderuit wordt gehaald als voor ons, wij wensen jullie een heel mooi klote jaar toe en dat jullie allemaal naar de klote gaan met jullie pracht en praal
  sorry dat ik mij zo uitdruk maar bij mij is de maat vol.
  als je je verplichtingen niet meer kan voldoen leg je schip stil en heb stik moord aan de bank

 • Fam. Bouman

  @Ger Veuger,

  Pas maar op, ik heb onlangs ook een kritisch stukje geschreven, maar dat heeft er niet lang gestaan.

  M.v.g.

 • Ger Veuger

  Hoe verzin je het . Hoe durft men dit als een serieus bericht in de krant te schrijven ? De krant is er toch voor nieuw nieuws ?
  Of heb ik het weer verkeerd begrepen ?
  Veel sterkte collega`s Ger

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook