Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Smits (HbR): ‘Eén procent groei in 2012′

ROTTERDAM

In de eerste helft van 2012 is in de Rotterdamse haven 222 miljoen ton goederen overgeslagen, 3,2% meer dan in de eerste helft van 2011. Hans Smits, president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam, maakte de cijfers woensdagmorgen bekend. Hij verwacht voor heel 2012 een bescheiden groei met circa een procent.

Groei overslag Rotterdamse haven in eerste halfjaar

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • Karel

  Lees ik dat goed Mieke? Een prijsdaling van 93,5%? Of is er hier of daar een nulletje verschoven….
  Groet

 • Mieke Kuipers

  Positief verhaal.Maar wat ik 23-08 in het dagblad vaan het Noorden lees is toch wel wat anders.
  Crisis slaat toe in de scheepvaart.Achtergrond :schepen failliet.Feederlines uit Groningen twee stuks en tal van schepen van deze en andere reders en liggen opgelegd in allerlei hoeken van de wereld.
  uit de vaart genomen
  Binnenkort wordt een slachting verwacht onder de bulkschepen,want doordat mondiale graanoosten tegen vallen is er straks minder te vervoeren,terwijl het transport van andere bulk -producten als kolen en ijzererts onder druk staan.
  Zo was de daghuur van een Panamx-schip in2008 nog bijna 100.000,waarna reders de ene order na de andere plaatsten voor nieuwe schepen.Het gevolg:de mondiale vloot is met 54 procent gegroeid en de dagprijs gezakt naar 6500dollar!!

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook