Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

EVT lonkt naar Waddentransport

DEVENTER

De Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) flirt met rederij Waddentransport. Mededirecteur Erwin Rob van EVT heeft laten weten dat er nog geen concrete resultaten zijn geboekt, maar dat de twee rederijen gemeenschappelijke belangen hebben, die mogelijk tot samenwerking kunnen leiden.

Waddentransport, de rederij van kapitein Fred Lakeman, vaart al zo’n 30 jaar vracht van en naar Terschelling. De nieuwste aanwinst van de EVT, de veerboot Spathoek, kan zowel passagiers als auto’s en andere vracht vervoeren. Prioriteit van de EVT is echter het in de vaart brengen van de veerboot Spathoek, die nu al ruim driekwart jaar werkeloos in Harlingen aan de kade ligt. Het schip voldoet nog steeds niet aan alle eisen, die de overheid stelt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook