Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Dettmer en Imperial samen verder in nieuwe rederij

DUISBURG

De beide in Duisburg gevestigde rederijen B. Dettmer Reederei & Co KG en de Imperial Reederei GmbH willen hun krachten op het gebied van droge bulklading bundelen.

Om de plannen uit te voeren is nog wel de toestemming van de mededingingsautoriteiten nodig. Bedoeling is gezamenlijk bulklading te gaan vervoeren onder de naam Dettmer Bulk Reederei GmbH & Co KG. Volgens de rederijen is de samenwerking een reactie op toenemende concurrentie en steeds hogere eisen van verladers. Er worden onder meer schaalvoordelen verwacht bij de inkoop van materialen en brandstof.
De Imperial Reederei krijgt met 74,9% een duidelijke meerderheid in de Dettmer Bulk Reederei, terwijl de directie wordt gevormd door de Dettmer-managers Herbert Klotz uit Duisburg en Albert Kohlmann uit Bremen. Het ontbreken van de naam Imperial is een deel van de strategie van de twee ondernemingen. Zodra de mededingingsautoriteit groen licht heeft gegeven trekt de Dettmer Reederei zich compleet uit de droge lading terug. Beide partijen lieten weten dat de activiteiten van Dettmer Tank niet in de coöperatie worden ingebracht. (MP)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • ……..

    hier werkt een cooperatie wel[ zie laaste zin]

  • ikke

    nou word het wel heel veel imperiaal he…wenen duisburg wurzburg alles is imperiaal en ze gaan 1 x per maand op vergaderingen bij elkaar dus…. prijsafspraken zijn snel gemaakt

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook