Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Vlaamse subsidie voor palletvervoer per schip

BRUSSEL

Vlaanderen trekt de komende drie jaar ruim 1,5 miljoen euro uit om het vervoer van gepalletiseerde goederen over de binnenwateren te stimuleren. De Europese Commissie heeft de steunmaatregel goedgekeurd. Het gaat onder meer om het vervoer van bouwmaterialen en niet-bederfbare levensmiddelen. Daarmee kunnen 25.000 vrachtwagenritten worden vermeden.

De binnenvaart is traditioneel sterk in het vervoer van bulkgoederen en containers. Een studie heeft aangetoond dat er daarnaast nog een ruim potentieel bestaat voor het vervoer van pallets, die nu nog vrijwel allemaal over de weg gaan. Te denken valt daarbij aan eindproducten voor de bouw, zoals gipsblokken en bakstenen. Alleen al in dit segment zou zo’n  6 tot 7 miljoen ton per jaar in aanmerking komen voor vervoer per schip. Jaarlijks wordt over de Belgische wegen ruim 61 miljoen ton gepalletiseerde goederen vervoerd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • Henk

    Riverhopper ja zo moet het maar ja in Ned dood gebloed.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook