Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

De Rijn van A tot Z: ‘Daggemiddelde blijft te laag’

DEVENTER

Het was begin deze week rustig met meer aanbod van schepen dan van lading. De prijzen zijn gedaald. ‘Het gaat nog niet voor niks weg, maar met de hoge gasolieprijzen is het toch moeilijk geld verdienen. Er wordt meer betaald dan op het diepst van de crisis, maar het is geen vetpot. Het daggemiddelde is structureel nog steeds te laag.’

De pegel van Pfelling op de Donau gaf begin deze week 3,84 meter aan en dat was hetzelfde als begin vorige week. Maxau steeg naar 4,33 meter en Mannheim steeg ook licht, naar 2,35 meter. Kaub gaf begin deze week 1,64 meter aan en zakt later deze week naar 1,50 meter. Koblenz stond begin deze week op 1,90 meter, tegen het weekeinde wordt een stand van 1,72 meter verwacht. Keulen stond begin deze week op 2,70 meter en Ruhrort op 3,70 meter.
Droge lading
Mannheim deed tussen de 4,50 en 5 euro per ton. Er waren in de afvaart leuke reizen op de Donau voor 28 tot 30 euro voor zonnepitten, inclusief kanaalkosten en KWZ. In de opvaart is er ook wel wat werk die kant op voor tussen de 17 en 20 euro richting Hongarije en 13 euro naar Regensburg. Er werden ertsen, kunstmest en zaden aangeboden.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • joop

    alleen al het regeltje:”er wordt meer betaald dan op het diepst van de crisis” daar gaan je haren recht van overeind staan.( was toen de gasolie net zo duur als nu zou ik willen vragen)

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook