Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

De Rijn van A tot Z: Voorkeur voor korte reizen

DEVENTER

Volgens de bevrachters is er weinig werk en zijn er genoeg schepen. ‘We zijn het jaar slecht begonnen en het is nog steeds slecht’, zegt een bevrachter. ‘We dachten aanvankelijk dat de stremming op de Rijn wat zou opleveren, omdat er toch veel schepen uitvallen, maar dat blijkt niet zo te zijn. Er zijn er veel die willen varen waar ze nog een klein beetje naartoe kunnen varen. Korte reisjes hebben de voorkeur en dat komt de prijs voor die reizen niet ten goede.’ Van Rotterdam naar Oss werd 3 euro per ton betaald. Er wordt intussen wel stremmingsgeld betaald voor wie een reis naar de Boven-Rijn aanneemt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook