Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Aan de reis: Soms euro erbij voor 1000-tonners

DEVENTER

Er zijn veel 1000-tons partijen. Twee kwartjes erbij is in deze grootte geen probleem. Sterker nog, een euro lukt vaak ook wel. Een groot schip kan er in de huidige markt niet veel bij krijgen. Bij niet gelijk aannemen gaat het werk nog steeds snel naar een ander. Volgens sommigen stijgen de vrachten iets, volgens anderen zijn prijzen nog steeds even slecht.

In de buurt van Mannheim is nog steeds veel werk, net als op de Duitse kanalen. In de Moezel is het wat minder en worden ook ronduit slechte vrachtprijzen gemeld. Ook op de Main was het begin deze week wat minder met het aanbod. In de zeehavens is redelijk veel werk.
De EMO verwacht deze week 7 schepen met kolen en 2 met erts. De Stella lag tot maandag erts te lossen en de London Courage kwam dinsdag leeg van kolen. De Legiony Polskie loste van maandag tot woensdag kolen en de Lowlands Queen loste dinsdag en woensdag erts. De Vinalines Fortuna lag woensdag kolen te lossen en de C. Laurel lost van woensdag tot vrijdag kolen. De Gauri Prem lost van donderdag tot zaterdag en de Athenian Phoenix wordt zaterdag verwacht met kolen. De Kamisu Maru lost vanaf zaterdag kolen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook