Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

De Rijn van A tot Z: Even op zoek naar schepen

DEVENTER

Eind vorige week en begin deze week was er volgens de bevrachters even wat meer werk. Ze moesten op zoek naar schepen, maar dan wel vooral de klasse van rond de 1000 ton. Voor de grotere schepen was er ook meer werk. ‘Maar dan moeten ze wel voor 5,50 euro per ton naar Frouard willen varen.’

‘We kunnen merken dat Corus weer goed draait’, zegt de bevrachter. De sterk gestegen vraag naar staal vanuit de Duitse auto-industrie levert heel wat tonnen werk op. Rolletjes gingen van IJmuiden naar Grimberg voor 3,75 tot 4 euro voor de kleine schepen, 3,40 euro voor de schepen tot 1500 ton en voor 3,25 euro per ton in de maten daarboven.
De pegel van Pfelling stond begin deze week met 4,70 meter bijna een meter hoger dan begin vorige week. Donderdag wordt een stand van 6,20 meter verwacht. Konstanz stond begin deze week op 4,32 meter en Maxau op 6,40 meter. De pegel van Kaub gaf ruim 3,50 meter aan en zakt later deze week een beetje. Koblenz stond begin deze week op 3,35 meter, Keulen op 4,25 meter en Ruhrort op 5,10 meter.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook