Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Rijn van A tot Z: ‘Het is overal nog steeds erg slecht’

DEVENTER

De bevrachters zijn het helemaal eens over de situatie op de markt. Overal liggen lege schepen en de prijzen zijn nog steeds aan de lage kant. Er is zelfs zo weinig werk op de bevrachtingskantoren dat de vakantiegangers niet worden gemist. Dat is weliswaar normaal voor de altijd zwakke maand augustus, maar bevrachters betwijfelen of er snel verbetering komt in deze situatie.

Het water steeg op de meeste plekken. De pegel van Pfelling gaf op 6,56 meter ongeveer 2,30 meter meer aan dan een week geleden. Het water in Konstanz steeg met 36 centimeter naar 4,52 meter. De pegel van Maxau gaf op 6,22 meter ongeveer 15 centimeter meer aan. Kaub steeg met ruim 40 centimeter naar 3,33 meter. De verwachting is dat het water in Kaub aan het einde van de week opnieuw daalt met rond de 40 centimeter. Het water bij Koblenz steeg met ruim dertig centimeter naar 3,02 meter. Aan het einde van de week gaat daar weer ongeveer 30 centimeter vanaf. Het water in Keulen gaf op 3,79 meter ongeveer 40 centimeter meer aan dan een week geleden. Aan het einde van de week daalt het water met ruim 20 centimeter naar 3,56 meter. Het water bij Ruhrort steeg met ruim 30 centimeter naar 4,65 meter. Daar komen aan het einde van de week nog enkele centimeters bij.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook