Met Michelin-sterrencatering in partyvaart

Met een hoogwaardig cateringconcept en een aantrekkelijk schip hopen Henriëtte en Sip Keur op een mooi tweede leven voor de coaster Zuiderzee (ex-Lauwerszee, 50 x 6,60 x 1,30 meter, 400/600 ton). ‘Van de Beulaker tot alle grote steden, we kunnen er komen. Alleen Apeldoorn niet, maar dat komt door het Apeldoorns Kanaal.

veranderd ruim

Door Sander Klos
Ze kochten de coaster in 1980 ‘voor in de onderste la’, zoals Keur (64) zegt. Hij was nauw betrokken bij passagiersschepen als de River Cloud (ontwerp) en zette in 1979 zijn eerste schreden in de partyvaart op Duitse wateren. ‘We begonnen in Duisburg en kwamen later ook in Neuss, Düsseldorf en Keulen.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer