Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Passagiers overwegend positief over veiligheid draagvleugelboot

AMSTERDAM

Als mr. Pieter van Vollenhove een rapport over je schrijft, dan heb je een probleem. Zeker wanneer je een bedrijf bent dat zich bezighoudt met passagiersvervoer over water. Dan zit je niet te wachten op kritische kanttekeningen door de Onderzoeksraad voor Veiligheid. De kritiek op de Fast Flying Ferry-service die Connexxion onderhoudt tussen Amsterdam en IJmuiden, was dan ook niet mals. De draagvleugelboten zouden niet snel genoeg kunnen stoppen en onvoldoende kunnen uitwijken. Maar hoe zit het met het veiligheidsgevoel van de passagiers zelf?

1 / 1
Draagvleugelboot

Draagvleugelboot

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • Henk

  He Rayce

  een super punt gehad voor overdrijven vroeger zeker!!
  varen zelf heel vaak met koppelverband Noord etc waar ze ons ook vaak voor bij komen, de meeste echte schippers op die ferry,s stoppen en geven geen problemen.
  uitzonderingen heb je altijd maar die heb je met varen ook omdat ze tegenwoordig met die grote schepen geen idee hebben wat voor massa ze mee bezig zijn en lekker door kuieren zonder stoppen en zuiging het gevolg is, dus allemaal beetje normaal doen.
  goede vaart en succes allemaal
  Henk

 • rayce

  wat je zegt ed

  die catamarans zijn perfect geen overlast voor de andere vaart.
  nee die klote dingen in rotterdam dan een abnormale golfslag en deining en met al die haltes heb je ze bij van dordt tot rotterdam en terug. elke keer komen ze je voorbij stoppen ze ga je hun voorbij en trekken ze net achter je wer op.
  je automatische piloot kun je wel uitzetten want die wordt zo dol dat je hydrocilinders van het stuurwerk bijna de achterpiek uitkomen. over veiligheid gesproken.

 • ed

  Nou van mij mogen alle binnenvaart fast ferries draagvleugelboten worden, veel minder deining dan die catamarans.
  En wat betreft veiligheid, ze worden overal ter wereld in drukke vaarwaters gebruikt, daar geen probleem, krijgen wij dat nou niet voor mekaar.
  Of willen we omwille van de veiligheid graag meereinden blijven breken, vind Pieter dat dan wel veilig.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook