Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Aan de reis: Markt fleurt op

DEVENTER

Eind vorige week werd veel werk aangeboden, zowel in de zeehavens als in het achterland. De binnenvaart fleurde er zowaar een beetje van op, want zelfs de prijzen vielen af en toe niet tegen. Vooral de 1000-tonners konden goede zaken doen. Maar vooral in de kolen bleven de prijzen laag en werd werk geweigerd. Op de Duitse kanalen was er werk, maar bleven de prijzen laag. Het vergde hier enige onderhandeling om de prijs toch nog een beetje op te krikken.

Bij de EMO ligt de Dione de hele week kolen te lossen. De Cast. De Catoira wordt dinsdag leeg verwacht van kolen en de Rubena N ligt vanaf woensdag erts te lossen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • Jan v. Strien

    Dat is mooi dat de markt aantrek.
    Ga gelijk wat lanzamer varen, regulateur op 70% en als het uit komt, zondag houden. Leeg, dan eerst de ruimen schoon maken, nee niet gelijk bellen voor een andere rijs.En houd minstens 10 uur nachtrust. Misschien dat de markt dan nog even stabiel blijft. Hoe harder je vaart hoe lager de vrachtpreis, gesnapt??
    J. v. Strien ex Gijsbert.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook