Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Hoge laagwatervrachten schrikken verladers niet af

AMSTERDAM

Verladers stappen, bij sterk stijgende tarieven als gevolg van laag water op de Rijn, maar beperkt over naar spoor- of wegvervoer. De extreme laagwaterperiode in 2003 kostte de binnenvaart hooguit 5,4% aan ladingvolume. Dat stelt Olaf Jonkeren, onderzoeker aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, in zijn proefschrift ‘Adaption to Climate Change in Inland Waterway Transport’. Hij promoveert deze week op ‘klimaatverandering en binnenvaart’.

1 / 1
Dr Olaf Jonkeren (VU Amsterdam): 'Hoge laagwatervrachten schrikken verladers niet af'. (Foto Dirk van der Meulen)

Dr Olaf Jonkeren (VU Amsterdam): 'Hoge laagwatervrachten schrikken verladers niet af'. (Foto Dirk van der Meulen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook