‘De lading moet en zal op de barge’

De binnenvaart gaat de komende drie jaar versproducten vervoeren tussen het Rotterdams havengebied, Greenport Venlo, Fruitpact Betuwe, Vlissingen en Antwerpen. Minister Verburg van LNV gaf maandag het startsein voor dit zogenoemde project Fresh Corridor. De versproducten worden in koelcontainers vervoerd.

Voorlopig valt er echter nog niet veel te vervoeren. Importeur Seabrex moet eerst verhuizen van de Merwehaven naar het Waal-Eemhavengebied op de zuidoever en daar met meerdere bedrijven een fruitcluster gaan vormen, die gebruik maakt van één containerterminal. ‘We zijn dan, net als alle andere containerterminals verplicht een deel van onze lading via de barge en het spoor te vervoeren, maar dat zal nooit honderd procent worden’, zegt Herman de Knijf, directeur van Seabrex. ‘De vrachtauto blijft voor het vervoer van groenten en fruit belangrijk vanwege het point to point-karakter en het just in time-principe.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer