Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Rijnvaart verliest nauwelijks aan weg en rail bij klimaatverandering

AMSTERDAM

Door klimaatverandering is het zeer waarschijnlijk dat perioden van lage waterstanden vaker voor zullen komen en langer zullen duren in de toekomst. In de binnenvaart leiden lage waterstanden tot een hogere transportprijs per ton. Dat zou de concurrentiepositie van de binnenvaart ten opzichte van het rail- en wegvervoer kunnen verslechteren. Of het gebeurt is onderzocht door Olaf Jonkeren en Piet Rietveld van de Vrije Universiteit in Amsterdam, in samenwerking met Bart Jourquin van de Universiteit van Mons (België). Hun conclusie: in het meest extreme klimaatscenario verliest de binnenvaart 5,1% van de vervoerde tonnen langs Kaub aan het spoor- en wegtransport.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook