Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Gijs de Koning Gans 60 jaar Schuttevaer-lid

ZWARTSLUIS

Oud-afdelingsvoorzitter Gijs de Koning Gans kreeg 28 december het speldje voor 60 jaar lidmaatschap uitgereikt op de jaarvergadering van Koninklijke BLN-Schuttevaer IJsseldelta-Zwartewater.

1 / 1
Gijs en Diny de Koning Gans zijn niet alleen 60 jaar Schuttevaer-lid, maar ook 60 jaar gehuwd. Rechts afdelingsbestuurder Wim Kleine, die ook bloemen, een gegraveerde pen en een goede fles wijn voor hen had. (Foto Patrick Naaraat)

Gijs en Diny de Koning Gans zijn niet alleen 60 jaar Schuttevaer-lid, maar ook 60 jaar gehuwd. Rechts afdelingsbestuurder Wim Kleine, die ook bloemen, een gegraveerde pen en een goede fles wijn voor hen had. (Foto Patrick Naaraat)

De afdeling IJsseldelta-Zwartewater bestaat volgend jaar 170 jaar, zo heeft penningmeester Roelof Huls uitgerekend. Dat wil zeggen haar voorlopers meegerekend. De afdeling is namelijk de bakermat van de vereniging, die in 1849 voor het eerst vergaderde. De Koning Gans heeft daar dus de laatste 60 jaar een rol in gespeeld. Met echtgenote Diny voer hij met de spits Regina. Hij was voorvechter van de toerbeurt en betrokken bij de totstandkoming van de Vereniging Toerbeurt Noord-Zuid. In de jaren ‘70 ging hij aan wal in Zwolle. Maar bleef actief voor de binnenvaart. Hij werd onder meer voorzitter van de Schuttevaer-afdeling Zwolle en bleef dat tot de fusie met de afdeling Kampen in de afdeling IJsseldelta, toen Jan Hoogeveen het stokje van hem overnam. Gijs was een verbinder die zijn sporen in de binnenvaart ruim heeft verdiend’, memoreerde Huls.

Spaargeld
De penningmeester en oud-bankier, stak overigens op een ander moment in de vergadering niet onder stoelen of banken dat de afdelingsboekhouding niets meer voorstelt, sinds bijna alle boekhoudtaken zijn overgeheveld naar het hoofdkantoor in Zwijndrecht. Hij bewaakt nu de spaarrekening van bijna 65.000 euro. En hij is van plan dat streng te doen. Het is geld van de afdelingsleden en dat moet zo blijven. Misschien dat er iets van kan worden gebruikt om eens feestelijk stil te staan bij die 170 jaar die de afdeling al standvastig is. (PN)
Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook