Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Schipper krijgt 1500 euro boete vanwege verkeerd vaarbewijs

LELYSTAD

Agenten van de Landelijke Eenheid van de politie hebben maandag 5 november op het IJsselmeer een schipper bekeurd die alleen beschikte over het Groot Vaarbewijs B (rivieren, kanalen en meren).

Dat gebeurde tijdens een controle van zowel beroepsvaart als pleziervaartuigen op onder meer vaarpapieren op zowel het IJsselmeer als het Markermeer. Op beide wateren is voor de beroepsvaart een Groot Vaarbewijs A (alle wateren) verplicht, maar dat had de schipper niet.

Volgens politiewoordvoerder Ed Kraszewski in Driebergen was de man al vaker betrapt op het varen zonder het juiste vaarbewijs. Hij kreeg een boete opgelegd van 1500 euro. Omdat hij op het moment van de controle al bijna bij het Ketelmeer was, waar een Groot Vaarbewijs B voldoende is, mocht hij het laatste stuk doorvaren. (BO

Reacties (1)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  • mieke Kuipers

    Hoop dat dit geen nederlandse schipper is ? Want wat we deze week gehoord hebben is dat men in bepaalde landen zomaar paperen kunnen kopen om schipper te zijn terwijl men helemaal niet weet wat een schip is. Heel gevaarlijk.

Lees ook