Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Honderd schippers gaan wandelen

NIJMEGEN [update]

Van 17 tot 20 juli lopen 47.000 mensen de 102de Vierdaagse van Nijmegen. Daaronder zijn zeker 95 mensen uit de binnenvaartwereld die zich ook hebben aangemeld voor de KSCC-verzorging.

1 / 1
In de vluchthaven van Nijmegen liggen naast de recreatievaartuigen ook historische schepen waar wandelaars overnachten. (Foto Sander Wels)

In de vluchthaven van Nijmegen liggen naast de recreatievaartuigen ook historische schepen waar wandelaars overnachten. (Foto Sander Wels)

Volgens Roel en Henry Mooren, die vanuit het schipperscentrum KSCC de verzorging en de sponsoring coördineren, zullen bijna 30 vrijwilligers zich bezighouden met de verzorging van de lopers. Daaronder zijn fysiotherapeuten van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN).

Onder de vrijwilligers zijn veel personen die een directe of indirecte relatie hebben met de binnenvaart. Deze vrijwilligers zorgen voor verzorging tijdens de wandeltocht, maar ook voor de nazorg op het KSCC Schipperscentrum in de Nijmeegse Waalhaven. Daar worden blaren doorgeprikt en behandeld en wordt andere bijstand verleend. De benodigde massages worden uitgevoerd door de studenten van de HAN.

In de vluchthaven van Nijmegen liggen naast de recreatievaartuigen ook historische schepen waar wandelaars overnachten.

Schippers die tijdens de Vierdaagseweek afmeren aan de kade van Nijmegen dienen rekening te houden met de festiviteiten die ook op de Waalkade zullen plaatsvinden. De kade is één van de 40 locaties waar 3000 artiesten zullen optreden. (SW)

 

 

Reacties (1)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  • H Bohle

    Niet iedere schipper loopt in KSCC-verband.

Lees ook