Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Aquapol controleert honderden schepen

MAINZ

De Wasserschutzpolizei in Rheinland-Pfalz heeft onlangs extra controles uitgevoerd in het kader van Aquapol. Dat leidde in de controleweken tot onder meer 10 vaarverboden. Aquapol is de grensoverschrijdende samenwerking tussen de Europese politiediensten op en rond het water.

Speerpunten bij de controles op de Rijn zijn veiligheid in de plezier- en binnenvaart en het bestrijden van zwartwerk, illegale tewerkstelling en uitbuiting. Behalve de Wasserschutzpolizei deed daarom ook de douane mee aan controles. Verder werd extra gelet op de juiste toepassing van de afvalvoorschriften van het CDNI. Met name werd gecontroleerd op het illegaal lozen van afval en afvalwater.

Op de Rijn in Rheinland-Pfalz - ruwweg tussen Bonn en Karlsruhe - werden tijdens de twee weken van de actie 160 tank- en andere binnenschepen gecontroleerd, 43 riviercruiseschepen en 245 pleziervaartuigen. Er werden 53 processen-verbaal opgemaakt en 143 keer een waarschuwing uitgedeeld. Tien keer werd een vaarverbod opgelegd. De redenen daarvoor zijn niet bekendgemaakt. (BO)

 

Reacties (2)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

 • C. Ridderhof

  Zie niet in waarom dit een razzia is!!!
  Controle druk op de weg is heel wat hoger.
  En als je niets te verbergen heb en alles OK is, What is the problem?
  Als je dit regelmatig doet, vallen de rotte appels vanzelf door de mand.

 • mieke Kuipers

  Dit noem ik geen controle maar Rassia.
  Waar gaan we naar toe.?

Lees ook