Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Opnieuw grote schade door golfslag van langsvarend binnenschip

HEILBRONN/FRANKFURT [update]

De schipper van een Nederlandse binnenvaartschip kreeg vrijdag 8 juni de Wasserschutzpolizei in Heilbronn aan boord op verdenking dat hij met zijn schip teveel golven en zuiging had veroorzaakt.

Het schip vertrok uit de Osthafen van Heilbronn en ging in de afvaart. Bij het passeren van een aantal steigers was de golfslag en de zuiging zo hevig dat een plezierjacht van de steiger werd losgerukt, zegt de politie. Meerdere andere jachten raakten beschadigd. Ook delen van de steigers liepen schade op, net als een afgemeerd veerschip.

De schipper van het vrachtschip werd door de Wasserschutzpolizei van Heilbronn bij sluis Kochendorf staande gehouden om te worden gehoord. Onduidelijk is proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. De politie schat de schade op zeker 10.000 tot 20.000 euro.

Een week eerder, op maandag 4 juni, bracht golfslag en zuiging van een schip ook al flinke schade toe op de Main in Frankfurt. Daar sloegen bij het passeren van een opvarig koppelverband de golven bij Meral's Imbissboot naar binnen. Deze snackboot heeft een vast plaats bij de Untermainbrücke aan de linkeroever in hartje Frankfurt. Uitbater Ramiz Meral schat zijn schade op zeker 10.000 euro. Niet alleen is de elektrische installatie van zijn schip beschadigd geraakt door het binnenkomende water, ook kon hij voor 2000 euro aan levensmiddelen weggooien, zegt hij. De politie in Frankfurt kon niet zeggen of er in dit geval al een dader is aangehouden. (BO)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook