Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Minister overweegt arbeids- en rusttijden te versoepelen

DEN HAAG

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat onderzoekt of de arbeids- en rusttijden in de binnenvaart flexibeler kunnen worden gemaakt. Dit zou de inzetbaarheid van binnenvaartschepen kunnen vergroten en zo bijdragen aan vermindering van de congestie bij met name de diepzee containerterminals.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  • Hein Danser

    Zou je de rusttijden, bij elkaar op mogen tellen, bv minimaal 2 uur mag je bij 6 uur aaneengesloten optellen. Ben je ook goed uitgerust en je hebt 8 uur /24 uur gerust. Ik zou wel gaan voor minimaal 6 uur aaneengesloten altijd moet. Dus niet 4 x 2 uur rusten, want dat is gewoon waardeloos.

  • Hein Danser

    Wat ik mis, in de rusttijdenwet, dat je rusttijden binnen 24 uur, niet bij elkaar op mag tellen? Met ons schip met minimale bemanning, moeten wij minimaal 8 uur rusten/ 24 uur. Daar is niets mis mee. Maar in een zeehaven of wat tegenwoordig steeds vaker voorkomt, stremming / wachttijden bij een kunstwerk. Lig je bijvoorbeeld 4 a 5 uur te wachten. En in de huidige wet, telt die 4 a 5 uur niet mee als rust tijd. Met andere woorden, .... vul maar in. Want je gaat wel laden of de sluis in, je laat je beurt NIET voorbij gaan.

Lees ook